11. mai 2017

Stor musikalopplevelse i vente!

Det finnes visst ingen begrensning for hva som kan skje i min nye tilværelse. For et par uker siden fortalte jeg at jeg skal innta teaterscenen til høsten, og i dag røper jeg hva jeg faktisk skal få lov til å være med på! Hold deg fast - Hr. Kreatur skal nemlig være med på storsatsingen Les Misérables på Folketeateret! Jeg må nesten klype meg selv litt i armen... :)

Nå ville det jo ha vært en happening i livet mitt uansett hvilket teater eller forestilling jeg skulle medvirket i - jeg har tross alt ikke stått på en ordentlig teaterscene før, men dette blir altså en av hovedstadens aller største oppsetninger høsten 2017. Jeg nøyer meg m.a.o.ikke med å debutere på et lite "bakgårdsteater", men hopper rett inn i storstuen ved Youngstorvet :) Og jeg trekker tydeligvis folk, he-he, for det er allerede solgt 45.000 billetter! Med mindre jeg faller utfor scenekanten eller forårsaker andre utilgivelige brølere, kommer jeg til å være en del av dette eventyret i mange måneder, kanskje helt inn i 2018! Jeg skal ikke være med på alle forestillingene, men det blir uansett mange. Fantastisk gøy!

I går møttes statistene for første gang, mange hyggelige folk som nok er like spente som jeg. På bordet foran meg ligger manus. Jeg skal ikke ha replikker, men det er jo greit om jeg leser meg litt opp uansett. Prøvene begynner ikke før i august for min del, men da blir Folketeateret til gjengjeld mitt andre hjem. Der venter mange og lange prøver, og det blir sykt spennende! Dette blir nemlig en helt ny sceneversjon av Les Misérables, visstnok nærmere filmen med mer som skjer på scenen. Veien er ennå lang og det er helt sikkert mange brikker som skal tilpasses før vi er i mål.

Ellers har denne uken vært ekstremt travel. Tre ulike filmoppdrag og to møter i teateret. I morgen skal jeg først på et opptak hvor jeg faktisk skal leke skuespiller, for det blir bare en skuespiller og jeg som skal samtale - jeg har øvd litt her hjemme i dag. Etterpå må jeg skynde meg til teateret for kostymeprøve - det gleder jeg meg masse til! Kostymene har sin egen historie, det skal jeg nok fortelle mer om senere.

Altså har det ikke blitt mye tid til skriving i det siste. Det er nesten som om manuset mitt kommer litt i veien for alt det andre som jeg nå får muligheten til å gjøre. Noen ganger tenker jeg at jeg kanskje skulle droppet romanen og heller nøye meg med å skrive noveller. Men før eller siden dukker det vel opp tid nok til at jeg kommer i mål med manus, det er jo tross alt viktig for meg å fullføre det prosjektet selv om det må bli til musikk fra en viss musikal.

Hva med deg - har du sett film- eller teaterversjonen av Les Misérables?

4 kommentarer:

  1. Gratulerer. Både lest bok, sett musikal- og film. Elsker denne. :)Kanhende jeg får sett den da og da er jo du der. Håper det. Er jo i eksil på Vestlandet. ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei og forsinket takk! :) Ja kom og se! Jeg er jo bare med på ca halvparten av forestillingene, men du treffer sikkert :)

      Slett
  2. Hei! Gratulerer så mye - dette hørtes utrolig gøy ut! Skjønner godt at du gleder deg til det! Joda, jeg har sett musical og på film, begynte å tenke etter når det var, men må nok innrømme at akkurat nå greier jeg ikke å huske det i farten, årene går fort! Lykke til, dette blir flott!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei og takk! Ja, dette blir både morsomt og spennende. Vet ennå ikke nøyaktig hva jeg skal gjøre på scenen, men har prøvd fantastisk flotte kostymer :)

      Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]