11. februar 2017

Gjenkjente ikke min egen novelle

Haha, dette trodde jeg virkelig ikke kunne skje! Selv om jeg har publisert en hel del noveller i diverse ukeblader, er det jo ikke akkurat snakk om masseproduksjon. Det er sjelden mer enn tre-fire solgte noveller som ennå ikke har stått på trykk, altså nokså greit å holde oversikt.

De siste ukene har jeg imidlertid fokusert på et større manus og siden jeg fortsatt er i utlandet, har jeg heller ikke fulgt så godt med på hva som trykkes i bladene der hjemme. Tidligere denne uken fant jeg at Hjemmet har tatt opp igjen den fine rutinen med å legge ut PDF av innholdsfortegnelsen på nettet. Jippi, tenkte jeg, det gjør det nemlig mulig for oss som leverer stoff å følge litt med, selv om vi ikke får tilsendt bladet. Jeg sjekket selvsagt bolken LESELYST og la merke til tittelen "Sparepengene", men tenkte at ingen av disse novellene er mine. Og så noterte jeg meg bak øret at jeg heretter skal huske å sjekke innholdsfortegnelsen hver mandag.

I dag ville jeg sjekke om oversikten over mine publiserte tekster her på bloggen trengte oppdatering. Da fikk jeg meg en liten overraskelse; jeg har nemlig solgt en krimnovelle som heter "Sparepengene". Den har ennå ikke kommet på trykk - trodde jeg.

Og ikke nok med det, men jeg greide ikke å huske hva den handler om! Jeg husket innholdet fra en annen som jeg nylig solgte, men altså ikke denne. Jeg tok meg ikke tid til å finne fram teksten, som jo er med på laptop-en, og først etter en halvtime hadde underbevisstheten min sjekket i arkivet sitt, og jeg husket alt. Men, jeg må altså flire litt av at jeg faktisk så tittelen her om dagen uten å forstå sammenhengen :)

Jeg har ikke sett oppslaget, så dagens illustrasjon er basert på skjermdump av nevnte PDF fra nettet. Novellen handler om en gammel mann som ruger på en god slant penger som strengt tatt ikke er hans egne, men som han endelig har tenkt å bruke. Men så blir han forstyrret av hjemmehjelpen...  På trykk i Hjemmet i uke 6/2017, håper noen får lest den :)

2 kommentarer:

 1. Hei!
  Så bra at du husket novellen til slutt da... Ja, sånn kan det gå når man arbeider for mye, til slutt husker man ikke historiene fra hverandre... Gratulerer med nok en publisering da! Utrolig hvor produktiv du er på litteraturfronten!

  Måtte trekke litt på smilebåndet da du snakket om underbevisstheten og etterpå nevnte skjermdump. Godt det ikke var skjermdump fra underbevisstheten, da hadde jeg blitt bekymret... Det er vel noen år til det kommer, kanskje?

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, skjermdump av underbevisstheten høres jo skikkelig artig ut :)) Litt sci-fi, men kanskje ikke så fryktelig langt unna. Innen hjerneforskning lages det jo allerede målbare diagrammer over hjerneaktivitet, trenger bare å plusse på med litt symbolbruk og friske farger så begynner det vel å ligne på noe :)
   Hvis sånne skjermsumper kan gjøres uten at vi er klar over det, blir jeg mer bekymret... Fin tirsdag!

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]