25. februar 2016

Oversikt over solgte noveller

Hittil har jeg gitt deg et lite hint når det har vært mulig å lese novellene mine i ukebladene. Det har vært spennende for meg å se illustrasjoner og oppsett, og derfor også stor stas å dele nyheten med deg som er innom bloggen. Men nå blir det andre boller!

Etter litt grubling, har jeg landet på at dette ikke lenger er like interessant å lese om som før. Jeg er like stolt, men i lengden blir jo denne typen blogginnlegg ganske like. Framover blir det dessuten vanskeligere for meg å holde styr på når novellene trykkes, det er nemlig ikke alltid forfatteren får vite når en tekst blir publisert. Dette kan variere fra blad til blad, og noen ganger vet jeg ikke engang hvilken måned jeg bør følge med. Jeg har derfor bestemt meg for å gi slipp på selve publiseringen.

Dette kan egentlig være en god ting, for det er nok på tide at jeg gjør meg ferdig med hver tekst i det den er solgt. Min jobb er jo å skrive, og så får jeg overlate resten til bladet uten å tenke at jeg skal sjekke hvordan det ser ut til slutt. Jeg har nevnt akkurat dette flere ganger tidligere, og tror nok at jeg endelig er klar for å ta det steget.

Akkurat nå er det bare tre solgte noveller der ute som ennå ikke har stått på trykk, men jeg aner ikke om de kommer i mars eller i oktober. Nå er det jo heller ikke sikkert at det blir like mange salg i år som i fjor, da var jeg nok heldigere enn jeg hadde våget å håpe på. Det er mye som kan påvirke utfallet, og jeg er sånn skrudd sammen at jeg ikke tar noe for gitt. Målet mitt nå i permisjonstiden er fortsatt å selge tolv noveller per år, men jeg skal jo også skrive på to romanmanus, som jeg ikke brukte tid på i fjor. Jeg håper at jeg finner tid og inspirasjon til å jobbe med begge deler, for jeg liker godt å skrive både kort og langt!

I stedet for blogginnlegg om hver enkelt novelle, kan du heretter følge med på en egen side med oversikt over solgte tekster. Lenken finner du i høyre marg, like under epost-knappen. Jeg kommer til å oppdatere når jeg selger noe, og hvis jeg vet om tidspunkt for publisering tar jeg selvsagt med det også. Hvis du kommer over en novelle som jeg ikke vet er blitt trykket, må du gjerne gi meg et hint på epost eller i kommentarfeltet :)

Ha en god torsdag!

2 kommentarer:

 1. Hei!
  Veldig flott å se at du har solgt så mange noveller! Flott også med en liste over solgte tekster. Skjønner godt at du vil bruke tiden på skriving, men det er jo veldig spennende å se hvordan novellen tar seg ut i utgitt form også, synes jeg. Men skjønner at det er skrivingen som er viktigst, selvsagt! Stå på!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Oversikten er vel nyttigere for meg selv enn andre, men greit å ha den på bloggen også. Har en mer detaljert oversikt sånn off-line, med en del flere opplysninger. Jeg elsker lister! :) God helg!

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]