19. desember 2015

Tilfeldig lesestoff ga inspirasjon

Det er artig hvordan tilfeldighetene noen ganger viser seg å ikke være så tilfeldige likevel. I alle fall tilsynelatende, man må jo noen ganger legge litt godvilje til for å se sammenhenger og nytteverdi.

Men altså, da jeg oppdaget at resorten jeg bor på har en bokhylle full av bøker som tidligere gjester har lagt igjen, lånte jeg en paperback for å ha lesestoff de gangene jeg slapper av på solstolen eller på min lille terrasse. Det ble en krim av Mons Kallentoft, "Jordstorm".

Boken var bra den, kanskje litt vel grotesk mot slutten, men det artigste for min del var at enkelte faktaopplysninger og detaljer passer så fint inn i min tankeverden rundt mitt eget pågående bokprosjekt! Det kjennes litt som om det faktisk var meningen at jeg skulle lese akkurat den boken :)

Jeg snakker selvsagt bare om inspirasjon og et par stikkord som gir meg retning og nye ideer for videre research. Manuset mitt finner jeg selvsagt opp selv :)

2 kommentarer:

 1. Hei! En egen hylle fylt med gjenglemt lesestoff hørtes veldig spennende ut! På diverse ulike språk også, da kanskje? Jeg skjønner godt at det var inspirerende, ja! Og så artig å høre at den traff så godt iht. din egen skriving!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, det meste var naturlig nok på engelsk. Jeg leser vel det rimelig greit, men ville trolig brukt litt lengre tid på en bok, så derfor konsentrerte jeg meg om den kvarte hyllemeteren med skandinavisk lektyre, og den jeg leste var på svensk. Ikke ofte jeg leser ut en bok på en drøy uke, men når jeg har en deadline så greier jeg tydeligvis det :)

   Nå har jeg forlatt bassenget og befinner meg i 6. etasje i Las Palmas :) Nå blir det 4 dager med intens skriving og jobbing før jeg flytter videre.

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]