15. desember 2015

Hjemmekontor i Spania

Jeg har allerede vært i utlendighet i 6 dager, og en ting er sikkert - det her var ingen dum idé! Jeg koser meg, og er bare bittelitt bekymret for at dagene flyr avsted ufattelig fort. Fem uker kommer til å gå som en vind.

Jeg skal bo på hele fem ulike steder, og hele hjemmekontoret mitt er med! Ettersom Gran Canaria er en typisk turistghetto, i alle fall sydkysten, er det neppe mange som reiser hit for å jobbe. Alle jeg har pratet med er her for soling, restaurant og natteliv. Jeg føler meg som en særing her på en typisk turist-resort, men i privatleid leilighet i Las Palmas, som faktisk er Spanias 9. største by, skiller jeg meg nok litt mindre ut. Der er turismen heller ikke fullt så dominerende. Jeg er ikke så begeistret for strandliv og ikke har jeg økonomi til å henge i barene på kveldstid, heller. Det var først og fremst behagelig temperatur og lite bagasje som bestemte reisemålet.

 På bildet ser du arbeidsplassen min de første 10 dagene. Men det har nok blitt litt mindre produktiv jobbing enn jeg håpet på. Stolen egner seg ikke for lange økter. Kjøkkenbordet er for høyt og stolen er for lav og med ryggstøtte altfor langt unna bordet. Jeg har bord og stoler på terrassen også, men har ikke sittet der så mye for å jobbe.

Men, jeg har ihvertfall fått sendt inn to nye ukebladnoveller, og det er jo noe. Om jeg får respons før nyttår er en annen sak. Begge var påbegynt lenge før reisen, men trengte en god del bearbeiding. Nok en gang har jeg muligens vært litt vel kreativ for den enes del. Målet er å få solgt en av de to. Dessuten har jeg fotografert litt, særlig strukturer av stein og trevirke til design i nettbutikken. Jeg tror nok at jeg finner mer marokkanske fliser i Las Palmas, så jeg nøyer meg med to fototurer til denne uken, her i Playa del Ingles, en for flere fliser/murer etc som måtte dukke opp, og en med bilder fra ørkenen. Et hav av gul sand som møter blå himmel er et flott motiv som det ikke er så lett å knipse i Norge...

Skal nok ikke legge all skyld for korte arbeidsøkter på stolen. Solen må nok også ta sin del. Bassenget befinner seg nemlig bare femten skritt fra inngangsdøren. Selv om jeg ikke er noe bade- og solefantom, må jeg jo unne meg en time på solsengen iblant, med en bok å lese i. Å lese gir forøvrig inspirasjon til å skrive. Underbevisstheten jobber som bare det. Selvfølgelig har jeg fått enda en idé til en roman, men skal nok greie å holde fokuset på de to skriveprosjektene jeg har nevnt tidligere.

Nevnte jeg at jeg koser meg? Et glass sangria er ypperlig følge til skriveøktene, og jeg har allerede avvendt meg med traktekaffe. Kjøpte nemlig et glass pulverkaffe og tenkte at med vannkoker er det vel så praktisk, men så viste det seg altså at jeg hadde kjøpt koffeinfri kaffe...

God advent til deg som kikker innom! I neste innlegg kommer et ganske morsomt kreatur-bilde :)

2 kommentarer:

 1. Hei! Det høres ut som du trives, ja! Så synd at ikke skriveplassen er så god, da. Det er vel ikke skribentgjester de har mest av, kanskje. Men det hørtes flott ut at du har sendt inn tekster, da! Her i Oslo er det ganske kaldt akkurat nå, som føles riktig nå før jul! Kos deg i varmen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Nå ble jeg litt forvirret fordi du kommenterte i morgen. Men så kom jeg på at det jo er en times tidsforskjell her, så jeg kan takke for morgendagens kommentar, allerede i dag :).
   Ja, tekstene ble faktisk kjøpt inn, så det ble en flott boost for mer skriverier her nede. Og - viktig å understreke at jeg eeelsker norsk vinter! Savner den ikke akkurat nå, men gleder meg til siste halvdel av januar. Synes det er fantastisk flott med årstidene, og vinteren hører med :)

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]