5. november 2015

Signaler - Cappelen Damms årlige debutantantologi

Hjelp, jeg har tenkt å sende inn en tekst til antologien Signaler!

Dette er Cappelen Damms årlige bok med tekster av tidligere ikke utgitte forfattere. Utgivelsen omfatter korte og lange tekster i ulike sjangre som dikt, essays, noveller og romanutdrag m.m..  Jeg regner med at noen publiserte ukebladnoveller ikke er et hinder, og jeg har heller ikke funnet noe hint om at jeg burde vært yngre.

Hvert år er det mange som ønsker å bidra, og konkurransen er nok stor særlig innen de mest populære sjangrene. Jeg har ingen peiling på hva de får inn mest av, eller hva de ser etter - kanskje redaktøren ønsker en slags rød tråd. Jeg tror det har vært tema enkelte år før, men kanskje det var ment mer som et forslag og ikke som en begrensning. Kanskje er det tilstrekkelig med en god idé, en grei fortellerstemme og at teksten ellers holder mål? Hvor mye flaks jeg er avhengig av for å bli lagt merke til har jeg ikke engang tenkt å bry meg særlig mye om. Jeg får vel heller fokusere på det som jeg faktisk kan påvirke.

Jeg har liggende en tekst som jeg tror passer, en novelle som ikke ble tilbudt ukebladene i sommer fordi ideen og stilen er altfor finurlig. Denne uken jobber jeg mer med denne teksten, som forsåvidt var avsluttet men trengte noen justeringer. Jeg kan jo ikke si så mye mer om historien, men snart blir den altså mitt håpefulle bidrag til årets Signaler!

Men har jeg noen sjanse i et så stort og fint selskap? Kanskje ikke, men for å forfølge tanken fra bloggpostene om 12-månedersmålene - hvorfor skulle jeg ikke ha noen sjanse? Jeg vet ikke noe om dette før jeg har forsøkt - det kommer vel helt an på kvaliteten på det jeg sender inn? Her må jeg bare være tøffere enn toget og late som om jeg mestrer akkurat det jeg nå begir meg ut på... Ingenting å tape, alt å vinne!

Du synes kanskje det er litt rart at jeg forteller om dette allerede nå? Jeg får imidlertid mer igjen fra å prøve meg på nye arenaer når det ikke er en hemmelighet. Det forplikter litt mer hvis flere enn jeg venter på resultatet, da yter jeg nok også litt ekstra.

Hvis du ennå ikke er publisert og har lyst til å sende inn et bidrag til Signaler (og dermed gi meg enda tøffere konkurranse), finner du mer info her. Bidraget må sendes på papir og innsendingsfristen er 1. desember (jeg har også lest 15. november, så jeg forholder meg nok til den fristen).

Tvi-tvi!

9 kommentarer:

 1. Hei! Så spennende, da! Veldig gøy at du har tenkt å sende inn! Jeg vet om denne antologien, og mener at jeg sendte inn en tekst eller to for flere år siden, men kom ikke med da. Tror jeg sendte et par dikt. Mener å ha hørt at de får inn mye, og at konkurransen er stor, men jeg synes absolutt du skal prøve! Spennende å ta i mot utfordringer når det dukker opp noen som kan synes overkommelige men likevel passelig utfordrende. Lykke til, jeg heier på deg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Jo, de får nok inn mye og jeg stiller lok et stykke bak i den køen, men det er jo ikke så farlig om jeg ikke kommer med. Kan nesten ikke forvente det, da. Artig at du har sendt inn tidligere, det er jo en erfaring uansett, ikke sant?

   Slett
  2. Jo, det er en fin erfaring! Og jeg har fått utgitt de tekstene senere, ettersom det var noen av de tekstene som havnet i både Desember-boken og en ekstern antologi. Men jeg synes absolutt du skal prøve!

   Slett
 2. Lykke til! Jeg synes du skriver veldig bra så jeg krysser fingre!

  SvarSlett
 3. Hei Villniss! Takk for oppmuntringen, og god helg! :)

  SvarSlett
 4. Lykke til. Jeg har ikke våget å sende ti) dem ennå, men heier på deg. :=

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, fivrelden! Heiagjeng er viktig! :)

   Slett
 5. Så spennende at du har sendt inn. Jeg synes også det er kult at du våger å si at du har sendt inn før du har fått resultatet. Avslag får man alltid i denne bransjen, det må man bare leve med, men dersom man ikke våger så vinner man jo heller ikke:-) Jeg tenker alltid at det er mange faktorer som spiller inn, så som smak, kvalitet, hva de faktisk ser etter osv osv. Det jeg trøster meg med dersom jeg får avslag er at det faktisk kan være bra likevel, men i en annen setting/sammenheng. Og det "verste" som kan skje er jo at man får det antatt:-) Ønsker deg masse lykke til og tenker at de som satser de lykkes nok til slutt....

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Jan-Erik! Takk for oppmuntring, oppdaget den først nå. Har fått beskjed om at jeg ikke får endelig svar før i løpet av januar, så jeg kan ennå leve i spenning i mange uker :)

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]