12. november 2015

Hr. Kreatur reiser utenlands for å skrive

Jeg har antydet det før, og nå får du omsider vite litt mer om den fantastiske reiseplanen min!

Med to års permisjon synes jeg nesten ikke at jeg har lov til å la være - jeg bare måtte få til et langt utenlandsopphold! Det var umulig da jeg var i full jobb, men nå velger jeg jo selv hvor jeg vil jobbe fra. Når nesten hele hjemmekontoret finnes på laptopen, har jeg en fantastisk frihet. Jeg kan også få mange nye impulser «away from home», selv om jeg nok ikke planlegger å være noen typisk turist.

Da jeg var yngre reiste jeg mye i Europa, men de siste årene har jeg trivdes vel så godt her hjemme. Det har kanskje noe å gjøre med alder. Dessuten har jeg jo feriehuset på landet som gir fin-fin avkobling fra hovedstaden. Jeg har tidligere besøkt Paris ti ganger, og når jeg skulle vurdere reisemål som skrivende var det naturlig at jeg så for meg et kvistværelse i verdensmetropolen. Men - nesten fem uker i Paris ville nok blitt i dyreste laget, dessuten er det en kald by midtvinters. Jeg har også vurdert et avsideliggende pensjonat et sted i syden, men litt redd for at det ville blitt altfor stille.

Til slutt var det Kanariøyene som blinket seg ut. Når jeg stopper så lenge er det en stor fordel at det går mer i sommertøy enn fire lag med høstklær. Mindre baggasje, pluss at det blir greiere å skylle opp noen plagg underveis. Så, nå forbereder jeg meg på fem ukers skriveopphold på Gran Canaria, ha!

Som du nok regner med, må reisen foregå på sparebluss, men er det noe jeg er blitt god på det siste året uten fast lønn, så er det jo nettopp å ha det fint med lite! :) Jeg har funnet flere rimelige leilighetshoteller, men er litt bekymret for komforten når jeg må bo så billig. Jeg er ikke spesielt kresen - en slitt madrass kan funke helt greit i en uke, men altså ikke i fem! Den typiske sydenfrasen «rommet er ikke så viktig, vi skal jo bare sove der» gjelder ikke denne gangen. Jeg har hørt at sult kan trigge kunstneren, men neppe det å sitte vondt...?

Jeg tar med meg hjemmekontoret og skal altså sitte i leiligheten og skrive i hvertfall fem dager hver uke. Jeg skal også lage maten selv oftere enn jeg spiser ute, så noen kjøkkenfaciliteter må jeg ha. Jeg kan selvfølgelig dra på stranden etc. når jeg vil og heller jobbe om kvelden, men selve målet med reisen er å skrive mye på romanprosjektet mitt, pluss noen andre oppgaver. Jeg er ikke superglad i å ligge på en strand uansett - jeg kjeder meg vanligvis før det har gått en time...

For å begrense gamblingen rundt dette med komfort deler jeg like godt oppholdet på tre ulike bosteder. Om noe blir ukomfortabelt, blir det ihvertfall kortvarig. Dessuten blir jeg litt kjent med flere områder. Jeg starter i turistghettoen Playa del Ingles, og tar den største bolken i storbyen Las Palmas. Gran Canaria er overraskende variert - jeg vurderte også å bo en uke oppe i fjellene men slo det fra meg siden jeg ikke kommer til å leie bil.

I starten tenkte jeg at dette kan jeg faktisk ikke ta meg råd til! Selv om jeg plukker fra nederste hylle, blir den endelige prislappen ca dobbelt så stor som jeg opprinnelig hadde håpet på. Flyreisen kommer på 1.500 og innkvartering på ca 15.000 uten kost. Englegrisen skal bidra med det meste, men hvis jeg skriver to-tre salgbare noveller ekstra i løpet av oppholdet, så dekker jeg jo faktisk inn en god del av utskeielsen. Mat er rimeligere i Spania, men det veies nok opp av noen restaurantbesøk. Mat må jeg riktignok ha uansett hvor jeg befinner meg, så dette regner jeg med å holde innenfor normalt budsjett. Det er først og fremst losji og flyreise som blir litt luksus i forhold til normalforbruket.

Fem uker er lenge, og det er en viss fare for at jeg går lei før halvkjørt løp. Men siden jeg skal jobbe så mye som jeg bare orker, tror jeg ikke at jeg kommer til å kjede meg. Istedet kan dette bli en ny og spennende erfaring, en slags boble med mange nye impulser og ideer. Paris kunne nok vært mer interessant kulturelt sett, men siden jeg skal jobbe mye betyr det lite at severdighetene først og fremst består av strand, promenader og serveringssteder.

Helt usosial skal jeg heller ikke være, og jeg har ikke vanskelig for å prate med fremmede. Jeg har feriert alene noen ganger før og satt pris på den friheten det innebærer, men aldri i syden og heller ikke over så lang tid. På populære reisemål som Gran Canaria er det en viss sjanse for at det detter innom kjente i løpet av den tiden jeg er der. Jeg vet allerede om noen som skal dit en uke - om vi får til noe møte gjenstår jo å se.

Akkurat nå gleder Hr. Kreatur seg mer enn han har godt av!

PS: Ser at jeg ikke var så presis vedr tidspunkt. Det er nesten en måned til jeg drar, og blogging blir det selvsagt både før og etter avreise :)

11 kommentarer:

 1. God tur! Håper utenlandsoppholdet står til forventningene; at du får til å jobbe passe konsentrert, og får en passe dose ferie attåt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk! Ennå noen uker til avreis, men siden jeg nettopp returnerte fra et par uker i feriehuset, blir det nok å sette fingrene i her hjemme framover.

   Slett
 2. God skrivereise. Nyt lyset, varmen og finn inspirasjonen. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, fivrelden! Ja, det skal bli masse inspirasjon! Målet er å komme skikkelig i gang med romanmanuset!

   Slett
 3. Oi, så spennende! Fikk ikke helt med meg om du har tenkt å reise med en gang, men uansett blir det helt sikkert en flott opplevelse! Godt at du har med PC, sånn at du kan skrive noen reisebrev på bloggen din :-) Ser frem til å høre mer om denne skrivereisen! Om du drar med det samme, må du ha riktig god tur :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gro Jeanette! Takk for det, ja jeg var litt upresis, har lagt til en setning nå. Det er nesten 4 uker til jeg drar, så det blir ennå tid til å planlegge litt - og det trenger jeg nok :)

   Slett
 4. Blir spennende å følge denne skrivereisen din! Jeg har vært mye innom bloggen din fordi jeg sysler med litt av det samme som deg. Har også skrevet og solgt noveller til Hjemmet, frem til jeg byttet jobb for to år siden. Etter det har skrivingen min vært veldig sporadisk, hovedsakelig stoppet opp på grunn av mangel på tid. Drømmer om å gjøre som deg, ta meg en lengre permisjon for å skrive, men så var det dette med fast inntekt da ... Har to bokmanus jeg aldri blir helt ferdig med, samt andre skriveprosjekter som bare blir liggende. Er i alle fall morsomt å følge deg, kjenner meg igjen både gledene og frustrasjonene du opplever. Ønsker deg masse lykke til med prosjektene dine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Inger Johanne! Så artig at du kjenner deg litt igjen i opp- og nedturene mine. Forstår at det ikke er så lett å droppe inntekter, men du kjenner det sikkert når tiden er moden for å ta det siste steget for å fullføre bokmanusene dine. De fortjener jo å bli ferdige :) Jeg gruer meg allerede til jeg må tilbake i vanlig jobb, har det pt helt fantastisk selv om ikke alt ble som jeg så for meg. Hyggelig at du henger med, har lagt bloggen din til i "noen som leser"-rullen min :)

   Slett
  2. Jeg hadde seks uker skriveperm fra jobben tidligere i høst, det ga definitivt mersmak. Tenker at jeg snart må ta skrittet fullt ut, for det har blitt med drømmen i altfor mange år. Man lever bare en gang, sies det :) Ting blir ikke alltid som man tror, men tenk på alt du allerede har fått til! Stå på videre :) (Takk for at du har lagt meg til, jeg har lagt til din på min bloggrull også.)

   Slett
  3. Jeg hadde seks uker skriveperm fra jobben tidligere i høst, det ga definitivt mersmak. Tenker at jeg snart må ta skrittet fullt ut, for det har blitt med drømmen i altfor mange år. Man lever bare en gang, sies det :) Ting blir ikke alltid som man tror, men tenk på alt du allerede har fått til! Stå på videre :) (Takk for at du har lagt meg til, jeg har lagt til din på min bloggrull også.)

   Slett
  4. Hei igjen! Er helt enig med deg i at du må ta mer tak i den drømmen om å skrive, særlig når de seks ukene ga mersmak! Jeg er veldig glad for at jeg tok så lang permisjon, selv om jeg riktignok ikke bare har fokusert på skriving. gruer meg allerede til jeg må tilbake til vanlig jobb... Fin tirsdag!

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]