22. oktober 2015

Kosetime på hjemmekontoret

Husker du begrepet «kosetime» fra barneskolen? Jeg vet ikke om det fremdeles praktiseres, det har jo vært noen reformer siden jeg var involvert, men uansett er det viktig å sette av litt tid til kos og hygge! Her på hjemmekontoret er kanskje ikke stressfaktoren så høy til daglig, men selv på mindre travle dager blir det lett til at den dårlige samvittigheten for alt jeg ikke har fått unna overskygger gleden ved å kunne ha en bedagelig arbeidsdag.

Så i dag har jeg satt av et par timer til bare å ha det kos :)

I hovedsak betyr det masse god musikk, kaffe og hjemmebakt muffins (som forøvrig er så små at de færeste nok ville mistenkt dem for å være muffins, om det ikke var for papirformen de er stekt i - jeg glemte å tilsette bakepulver...), og litt unyttig surfing. Javel, tenker du sikkert nå, inngår ikke det der i en hvilkensomhelstdag på hjemmekontoret? Jo da, det kan inngå, men poenget med kosetime er å koble ut tanken om alt som skulle vært gjort, ta den timen med fullt overlegg og god samvittighet, nettopp fordi den står på timeplanen. Det er en nokså stor forskjell :) På dager med god arbeidsflyt tar jeg faktisk ikke engang lunsjpause, men spiser mens jeg jobber - eller jeg glemmer å ta pause i det hele tatt fordi jeg er midt inni noe.

Jeg tror det er viktig å ta pauser, kanskje kombinert med å feire de små resultatene. For jeg sendte omsider en ny krim til Vi Menn, og jeg er ganske spent på tilbakemeldingen fordi historien ble litt spesiell (den kan leses på to måter). Innen søndag bør jeg også ha sendt to relasjonsnoveller til Egmont. Ingen av de er påbegynt ennå, men jeg fikk en god idé i natt. Ideen er imidlertid ikke nok, men ofte kommer det mer innhold mens jeg skriver, det er bare om å gjøre å komme i gang.

Ellers har jeg hatt salg i nettbutikkene mine ca annenhver dag i det siste, det kan se ut som om noe har løsnet litt - tidligere gikk det jo ofte en hel måned mellom hvert salg. Jeg tjener omtrent en tier pr salg, så selv om det ikke er all verden, er jeg forsiktig optimist. Jeg har nå ca 2000 produkter, og hvis det endelig løsner litt kan jeg bruke litt mindre tid på å produsere nytt.

Jeg har altså ikke ligget fullstendig på latsiden i høst, men har heller ikke følelsen av å ha oppnådd noe særlig. Så nå får jeg vel dårlig samvittighet for å ha kosetime også, som om det ikke var nok å ha det for alt som det som skulle vært gjort, hehe.

Husker du å ta timeout en gang i blant? Gjør du noe spesielt for å lage et tydelig skille mellom arbeidsøkt og kosetime?

4 kommentarer:

 1. Hei! Jeg synes dette var en fin bloggpost, og det er viktig både å ta pauser og å kose seg innimellom skriveøktene. Selv om man sitter på hjemmekontor og er sin egen sjef, ja kanskje spesielt derfor! Når pausen er over og en skal starte opp igjen, er det gjerne lettere å se eget arbeide litt utenfra, noe jeg tror er nyttig som skribent.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gro Jeanette, og takk for hyggelig kommentar. Jeg tror vel at vi ikke er flinke nok til å premiere oss selv, sånn generelt. Kanskje enda hyggeligere hvis man satte seg et mål, og samtidig en slags premie. Nå er det vel ikke sånn at pengene sitter løst hos de fleste skribenter/hjemmekontorister, men da kan jo en fridag være en premie god som noen. Når et mål er nådd bør man vel kunne unne seg en pause uansett, er det ikke mulig med en hel fridag, så må det bli kosetime :)

   Slett
 2. Jeg tror også slike avbrekk er viktige.Flott innlegg. :)

  SvarSlett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]