20. mars 2015

En spennende uke

Jeg har hatt en god og produktiv skriveuke! Det er så kjekt når jeg kjenner at jeg faktisk har fått utrettet noe her på hjemmekontoret - det er nemlig ingen selvfølge. Noen dager står alt i stampe, andre ganger er jeg for opptatt med andre oppgaver til å skrive særlig mye.

Denne uken ble det imidlertid fart i sakene. Med to noveller inne til vurdering samtidig, hos to ulike blader, ble det også mye epostsjekking. Jeg håper at jeg etter hvert lærer meg å slappe mer av så snart en tekst er sendt avgårde. Jeg vet jo at den enten blir refusert, antatt, eller at den er av interesse med visse justeringer. Altså er utfallet relativt forutsigbart - ett av tre, men likevel så utrolig spennende! Jeg får vel tillate meg dette i noen runder til, men forhåpentligvis får jeg et mer avslappet forhold til vurderingsprosessen etter hvert.

Denne uken ble nok ekstra spennende fordi den ene teksten var et forsøk på en krimnovelle. Den sjangeren har jeg nemlig ikke forsøkt meg på tidligere, og jeg fant jo fort ut at jeg ikke engang visste hva som skal til for at en novelle i det hele tatt kan kategoriseres som krim. Hvor snill kan den være? Hvor framtredende må selve ugjerningen være? Det er nok en viss forskjell på krimnoveller i Norsk Ukeblad og Vi Menn, for å nevne noen, men jeg vet lite om hvor det skillet går. Kanskje finnes det ingen regler, kanskje må det avgjøres i hver enkelt fortelling. Å bli kjent med de ulike sjangrene er som en oppdagelsesreise i seg selv. Dermed var jeg altså ekstra spent på svaret fra Vi Menn.

Og svaret kom, og nå har de kjøpt inn min aller første krimnovelle! Jeg måtte korte ned teksten en del, og grudde meg litt til det. Jeg var redd for å skade dynamikken i fortellingen og å miste styringen, men det gikk jo helt greit. Det er nok smart å holde et øye med ordtellingen tidligere i prosessen, sånn at jeg unngår den ekstra arbeidsøkten med å kutte i ettertid.

Jeg venter fortsatt på tilbakemelding på den andre novellen, så spenningen er ikke over ennå :)

Nyt helgen din!

7 kommentarer:

 1. Gratulerer med ny antatt novelle, og med å ha skrevet krim! Det er en sjanger jeg (så langt) ikke har prøvd meg i, og som jeg heller ikke føler lokker på meg. All ære til de som skriver god krim!
  PS: Du må gi oss beskjed når novellene kommer på trykk, så vi får lese.
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for det, Lill-Karin! Jeg kommer jo ikke til å kringkaste hver eneste gang jeg får antatt noe, men jeg er ennå helt i starten, og da er det jo litt stas :) Jeg ser for meg at krimnovellene kan være litt mer lekne og originale enn relasjonsnovellene, men dette vet du mer om. Jeg liker vel å prøve meg litt på begge deler, men hva jeg ender opp med å gjøre vet jeg ikke helt ennå...
   Og ja, jeg skal gi beskjed når det kommer noe på trykk, så sant jeg vet det selv, da. Håper bladet sender meg et lite hint.

   Slett
 2. Oi, så flott! Gratulerer med antatt krim! Det var ikke dårlig! Jeg fikk ikke med meg dette i går da jeg hadde det litt travelt, men nå har jeg endelig fått lest blogginnlegget.

  Det er jo ekstra gøy at den novellen ble antatt, når du følte deg litt fersk i gamet i den sjangeren, ja! Utrolig bra! Gi gjerne beskjed når den kommer ut ja, sånn at vi andre får lest! Gratulerer igjen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Gro Jeanette! Ja, det er artig det her :) Jeg har ikke satt som mål å masseprodusere akkurat, så nå tar jeg en skrivepause, men det er så godt å vite at jeg kan få det til. Hittil har jeg brukt ganske mye tid på hver novelle, og da er det jo ekstra gøy å nå fram :)

   Slett
 3. Gratulerer så masse med å ha fått med krimnovelle. Det er moro at du deler fremstegene også, så fortsett gjerne med det. Heia :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei fivrelden! Takk skal du ha! Klart det er moro med framskrittene, jeg jubler jo litt her jeg sitter. Men så er det jo meningen at det skal bli litt mer hverdagslig etter hvert. Håper jeg får til helt andre typer framskritt etter hvert, det er så mye jeg har lyst til å prøve meg på hvis jeg bare er tøff nok :)

   Slett
 4. Gratulerer med antatt krimnovelle, så kult :) Har kost meg og håper du har nytt helgen din selv og ha en fortsatt fin og kreativ dag.

  SvarSlett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]