31. desember 2014

Nyttårsforsett - lese mer!

Takk for følget her på bloggen i år!

Det er nesten litt flaut å innrømme at jeg bare leste 3-4 bøker i 2014. Og det i et år hvor jeg brukte mye tid og tanker på å planlegge en ny hverdag hvor det å skrive tekster selv er en viktig del. Altså burde jeg være fokusert på og ikke minst nysgjerrig på hva andre har skrevet.

Kanskje er jeg redd for å velge feil bøker, det har skjedd flere ganger før. Bøker som ikke fenger, et språk eller en fortellerstemme som bare ikke fungerer i kombinasjon med denne leseren. Da mister jeg motivasjonen og legger boken vekk etter snaue femti sider.

Men jeg har jo også lest gode bøker, eller ihvertfall bøker som appellerte til meg, og som jeg gleder meg til å ta fram igjen og igjen helt til historien er ved veis ende. Da spiller sidetallet liten rolle, en bok på femhundre sider går som en lek om den bare virker - igjen i kombinasjon med denne leseren.

For vi lesere er jo ulike. Som dagene er ulike. En tekst som ikke griper meg i dag, kan være en fantastisk opplevelse for andre. Og kanskje til og med for meg selv om noen uker.

Bildet er tatt på Stortinget, denne juletreskulpturen av bøker likte jeg godt. Jeg befinner meg nok på de aller laveste nivåene i denne bokstabelen, men ønsket er at i 2015 skal jeg lese mange flere bøker - om ikke mange nok til å bygge et helt juletre, så i alle fall mange nok til å nærme meg stjernen :)

Hvordan var ditt leseår 2014? Ble det kanskje mer skriving enn lesing?

4 kommentarer:

  1. Hei! Å ja, jeg må nok innrømme at det ble mye mer skriving (inkludert blogging) enn lesing, er jeg redd. Ikke for det, jeg leser nesten daglig spennende tekster jeg får tilsendt for å legge dem ut på nettsiden til skribentforeningen, synes jo at jeg må lese dem først. Både for å kvalitetssikre litt, men mest av alt fordi jeg synes det er interessant og spennende.

    Men til spørsmålet ditt; Jeg må nok være enig med deg, og konkludere med at jeg må lese mye mer bøker. Har jo også mange bøker hjemme som jeg ikke har lest ennå, og fikk også et par stykker til jul. Det er nok bare å sette i gang :-)

    SvarSlett
  2. Da er vi enige om at det kan leses flere bøker i 2015 :) Jeg fikk bare en bok til jul, og den skal jeg i hvertfall lese i vinter. Greier vi en bok hver måned?

    SvarSlett
  3. Med meg er det nesten motsatt. Det går alt for mye tid med til lesing :) Akkurat nå er jeg inne i en krim-periode. Når det gjelder boktreet tror jeg at jeg er godt over midten. Lykke til med å lese masse bøker i 2015 :) og skriving selvfølgelig.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Laila LA :) Jeg blir stadig imponert over dere som leser mye. Det er vel både kjappere og mindre tiltak når man leser jevnlig, men hvordan greier dere å skru over på helt nye karakterer og steder så ofte? Jeg vil også få til det der! :)

      Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]