23. desember 2014

Creatura - en bloggmaskott blir til - del 1

I juleferien skal jeg leke litt! Planen er å lage meg en ku-maskot ved hjelp av dataspillet Spore som jeg skrev om nylig. Spillet er gammelt, men nytt for meg og jeg vet jo ikke om det er mulig å lage ei ku der. Om du vil, kan du følge fortellingen om hvordan bloggmaskotten min, Creatura, blir til :)

Det er såvidt jeg har testet spillet litt med et par kjappe prøverunder. Jeg tenkte det var greit å ha litt mer peiling på forløpet før jeg setter i gang. Selve spillet tar nok sikte på langt mer enn bare å utvikle en skapning, men jeg har ikke tenkt å ta Creatura helt i mål.

Det starter med en kjapp reise gjennom universet. En meteor er på full fart mot planeten Casus!


Det går som det må gå, meteoren kolliderer med planeten Casus og forårsaker et regn av mindre meteorbiter som spres over et stort område...


Og inni en av disse bitene, som åpner seg idet den synker ned i den dype sjøen, befinner det seg en amøbe; Si hallo til Creatura! :)


Dette kommer altså til å handle om evolusjon, og om hvordan denne miniatyren av en skapning skal utvikle seg til ei ku! Ha-ha, jeg må jo le litt, å leke er tross alt litt gøy :)


Lille Creatura har ett øye, en svømmetråd (flagell) på hver side av kroppen for å kunne bevege seg sakte framover, og helt foran har hun noen tråder som fungerer som munn. Creatura er selvsagt planteeter siden hun en dag skal bli en vakker drøvtyggende ku med horn og fire mager. For å vokse må hun spise de grønne greiene som finnes rundt omkring henne i vannmassene. De røde greiene er for kjøtteterne.

Og kjøtteterne liker også å spise sånne som Creatura! Hjelp!


Foreløpig finnes det ikke så mange farer, men jeg vet jo at det vil bli langt verre senere når Creatura blir større - og en smule mer mettende. Monsteret med saksenebb og tre par øyne beveger seg mye raskere enn stakkars Creatura - så ja, hun var sjanseløs! Livet er tøft for den som er liten og langsom!

Spillet er heldigvis sånn at arten Creatura fortsetter, for det finnes allerede flere eksemplarer av arten. Å tape litt underveis gir hint om at arten trenger nye egenskaper, som f.eks. å kunne svømme fortere eller forsvare seg bedre. Når den skapningen man spiller blir tatt av dage (og det er nok svært vanskelig å unngå a det skjer), klekkes et nytt egg. Selv om det for såvidt er et nytt individ, ser de jo prikken like ut alle disse Creaturaene.


Jeg kan initiere en parring nesten når som helst. Da kommer en make svømmende, og før egget klekkes rekker jeg en tur inn i et slags studio hvor jeg kan justere litt på Creaturas egenskaper. Foreløpig er ikke evolusjonen kommet særlig langt, og derfor er det svært få attributter å velge fra. Dessuten "koster det" DNA poeng å "kjøpe" noe. Creatura kunne bare få et sett med pigger. Greier hun å nedkjempe andre skapninger kan hun nemlig få tilgang til deres DNA-attributter - jo flere alternativer hun greier å samle tidlig i utviklingen, jo enklere blir det vel å utvikle seg til ei ku :).


Bildet er zoomet litt inn, men Creatura er blitt litt større og både svømmetråder og munn er oppjustert. Og så har hun fått litt farge og mønster. I studio var hun grå med brune flekker, det passer jo greit for ei ku, men hun er nok ennå en smule transparent og går dermed litt i ett med vannet. Kamuflasje, kamuflasje....

Jeg gleder meg til fortsettelsen! I løpet av julen satser jeg på en ny rapport om Creatura sånn omtrent annen hver dag, så når nyåret kommer skal mye være gjort for denne nye arten - heng med om du vil! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]