15. juli 2014

Gamle bøker vekker leseminner

I siste dagers ryddesjau dukket det opp noen gamle ungdomsbøker som jeg ikke husket at jeg har tatt vare på. Bøker som jeg nok strengt tatt ikke kommer til å lese igjen, men som jeg fortsatt synes det er litt artig å ha med videre.

Hvem husker vel ikke Hardy-guttene? Hm, kanskje mest guttebøker, da, men mener det var noen jenter som leste dem også. Jeg er nok blitt gammel som synes at omslagsillustrasjonene er fine - stor dose nostalgi her, ja! Kanskje jeg skal lese en av disse bøkene nå i sommer, bare på gøy? Jeg husker definitivt ikke noe fra innholdet, altså vil alle mysterier være som nye :)

Jeg har også tatt vare på et par bøker fra fem-serien, som jeg likte godt i mine tidlige leseår. Heller ikke der husker jeg noe av handlingen, bortsett fra at det var med en onkel med et snodig navn som jeg aldri kunne glemme - nemlig Quentin.

Og så fant jeg faktisk en bok om Bobsey-barna! Den serien var vel om to tvillingpar i samme familie. Mon tro om ikke de yngste het Flossy og Freddy, og kanskje eldste jenta het Nan, men mer husker jeg ikke. Og den har jeg heller ingen planer om å lese i sommer :)

Jeg hadde nok mange flere ungdomsbøker, men de fleste ble nok gitt bort.

Har du tatt vare på gamle bøker som du strengt tatt har vokst fra?

2 kommentarer:

  1. Hei, morsomt å høre om din vandring tilbake til ungdomsbøkene! Både Fem-serien og Bobsey-barna leste jeg mange av, hadde noen av dem selv, og tror faktisk kanskje jeg har en av dem i bokhyllen ennå. Hardyguttene leste jeg ikke, mulig de var litt for "guttete", jeg husker ikke :-) Men det var nok Fem-bøkene som gikk av med seieren hos meg av disse tre, ja. Ja, det er sikkert morsomt å lese noen av dem, gjør det. Jeg har selv lest yndlingsbøker fra ungdomstiden etter at jeg ble voksen. Det kan være interessant og lærerikt, både som skribent og menneske :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Skal på stranden i morgen, får se om jeg ikke tar med en bok med Hardyguttene da. Men tror nok at det får greie seg med én :)

      Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]