13. mai 2014

Jeg gruegleder meg

Nå er det bare ca sju uker til jeg har tenkt å si opp jobben. Jeg har justert nedtellingen øverst til høyre sånn at det nå telles ned til oppsigelsen og ikke til den uken jeg faktisk slutter.

Jeg kjenner at jeg gruegleder meg til forandringene, og jeg har tenkt mye på hva de største endringene vil bestå i.

Handler det egentlig mest om å kunne skrive hele dagen - om jeg vil, istedet for det jeg gjør nå? Klart jeg gleder meg til å kunne jobbe for meg selv, og å bruke mer av døgnets 24 timer til kreative prosjekter - altså blir det ikke bare skriving. Men jeg liker jo mye av det jeg gjør i dag også. Uansett skal den overgangen bli ganske ukomplisiert.

Handler det om å kunne jobbe alene, styre dagen som jeg vil, ta en fridag akkurat når jeg vil? Jeg tror ikke det, men jeg ser jo at det høres litt forlokkende ut. Jobben jeg har i dag krever periodevis mer enn 100% innsats, og enda er det mange oppgaver der som vi ikke får tid til å ta skikkelig tak i. Jeg gleder meg til å slippe mye av stresset, eller ihvertfall vil jeg i større grad kunne styre både oppgaver og tidsbruk selv. Så også denne overgangen skal gå greit.

Men jeg gruer meg jo også til noe. Den aller største negative endringen er nok å gi slipp på en ganske god månedslønn. Jeg håper å tjene litt på de nye prosjektene etter hvert, men det blir jo lommerusk i forhold til dagens inntekt. Jeg gruer meg til den dagen jeg ser tilbake på tre måneder uten friske inntekter, og den uunngåelige uroen for fortsettelsen begynner å gnage. Jeg har litt å gå på, men smalhans vil det bli. Er jeg så godt forberedt som jeg tror?

En siste ting jeg gruer meg litt til er å forklare og forsvare valget mitt om å si opp fast jobb som egentlig er helt grei. Jeg regner med at forklaringsbehovet vil være størst i starten. Eller er det så vanlig med oppsigelser og bytte til nye beiter at folk ikke stiller spørsmål annet enn av høflighet?

Kanskje jeg kan utdype gruegledepunktene mer i senere innlegg. Kanskje det til og med er nyttig for meg å gjøre det, for å forberede meg til forandringene. Akkurat nå er jeg i hvertfall over i grønt terreng igjen, og jeg tror det må gå veien!

2 kommentarer:

 1. Ja det må jeg si, tiden går fort! Skjønner godt at du både gruer og gleder deg! Det som også vil bli annerledes, er hvis du er vant til å ha kollegaer rund deg, og plutselig ikke har det nettverket lenger. Da er det viktig å ha et nettverk i tillegg til de gamle kollegaene. Og ja, du må sikkert forsvare og forklare i det vide og brede til de rundt deg om hvorfor du velger som du gjør. Synes du er modig jeg!

  Og forresten, den telleren du har satt inn øverst på siden din har alltid fasinert meg, lurer veldig på hvordan du fikk til det. Det er vel en teller som er hentet på nettet et sted, men som du skjønner jeg jeg nok litt mindre teknisk til enkelte ting enn det du ser ut til å være. Stå på!

  SvarSlett
 2. Hei! Så kjekt at du henger med :) Ja, det er flere av de som jeg har fortalt lit ttil, som nevner dette med savn av kolleger. Og jeg kommer nok til å savne å være litt sosial i løpet av arbeidsdagen, det blir jo ikke det samme å jobbe hjemme. Men jeg får ta det igjen på kvelden, i alle fall sørge for å komme meg ut blant folk :)

  Vedr den telleren så blir du nok skuffet. Hele headingen er bare en stor billedfil. Jeg må oppdatere både barometeret og telleren, og noen ganger også elementer i midten helt manuelt. Venstreklikk på headingen og hold nede knappen, og flytt så ser du at alt henger sammen. Ja, noen ganger er verden brutal, hehe.
  Ha en fin 17. mai!

  SvarSlett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]